Loading

MetLife Headquarters Plaza

Inspired by the riverine ecology of the nearby Whippany River, the new campus for MetLife Investments Headquarters is a social center for collaboration and global forces. A 13,000 square-foot plaza is a space where employees can gather within various outdoor “rooms” and have flexible settings for work and discussions: a wood-topped amphitheater, a planted podium bench that doubles as a deck, a slipped plane bench, and a grove with flexible, movable seating and power/internet connections. A 2,500 square foot plaza adjacent to the cafeteria offers a sylvan setting, framed within a grid of Ginkgo trees and wall of rushing water. Paving patterns within the project were inspired by the work of Andy Goldworthy, as well as the rushing water of the Whippany River. This project was created as part of a collaborative team at Land Collective, with Laura Stedenfeld as project manager; all images are courtesy Land Collective.